Neem een aanloop naar geluk

Cursusaanbod

Loopgroep Aanloop naar Geluk

Loopgroep Aanloop Naar Geluk loopt één keer per week op woensdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur. Het is niet nodig om al een goede hardloopconditie te hebben als je mee wilt lopen. De trainingen worden zo georganiseerd dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Enige wandelconditie wordt wel op prijs gesteld. In dit uur wordt ongeveer 5 á 6 kilometer afgelegd.

U mag alleen mee lopen in deze groep als u eerder een traject of cursus van Aanloop naar Geluk heeft meegedaan of op speciale uitnodiging. De trainingen zijn bedoeld om te blijven hardlopen, zodat u zich gezond en gelukkig blijft voelen.

Elke training wordt begonnen met een warming up bestaande uit losmakende oefeningen, oefeningen voor een goede techniek en loopscholing. De training wordt afgesloten met een cooling down bestaande uit ontspannende oefeningen en rekoefeningen.Tijdens de training staat het verbeteren van uithoudingsvermogen en kracht centraal. In elke training wordt het hardlopen afgewisseld met wandelen.
 
Er wordt steeds op een ander parcours gelopen en er is veel variatie in de inhoud van de trainingen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan plezier houden of krijgen in het lopen en het sociale aspect. Natuurlijk kunt u verder alle vragen stellen over kleding, schoeisel, voeding, blessures en ademhaling.

Mindfulness & hardlopen

Een groepscursus duurt 10 weken, waarbij we één keer per week bij elkaar komen voor een sessie. Elke bijeenkomst bestaat uit een mentaal gedeelte en een fysiek gedeelte. Het accent van elke cursus ligt op hebben of krijgen van plezier en meer geluk in uw leven. Natuurlijk is het sociale aspect belangrijk.

Het fysieke deel bestaat uit langzaam hardlopen, afgewisseld met wandelen. Als basisconditie moet u een stukje kunnen wandelen. U zult merken dat u van bewegen fitter wordt, zich beter in uw vel voelt zitten en zich ook gelukkiger gaat voelen.

In het mentale deel worden er methodes gebruikt en aangeleerd, waardoor u meer energie te besteden krijgt en minder energie verspild. Ook het mentale deel is een onderdeel waarbij u actief betrokken bent. U ontvangt informatie, doet mee aan schrijfopdrachten, leert ademhalingsoefeningen en doet mee met mindfulness. U leert accepteren wat niet te veranderen valt. U leert gedachten los te laten en gaat het leven als zinvoller ervaren.

Verder is tijdens elke. Vanzelfsprekend wordt u niet gelukkiger en krijgt u niet meer energie door één keer per week aanwezig te zijn. Buiten de cursus om wordt er nogal wat aandacht en tijd van u verwacht in de vorm van huiswerk op zowel mentaal als fysiek niveau.

Runningtherapie

Runningtherapie is het inzetten van de ‘rustige duurloop’ ter verbetering van stress gerelateerde klachten. Er wordt door de weeks en overdag onder begeleiding gelopen. U kunt kiezen uit individuele begeleiding of lopen in een groepje van maximaal 3 personen. De groepjes starten allemaal bij winkelcentrum Emiclaer. Dit is vlakbij park Schothorst, waardoor er genoeg gelegenheid is om te genieten van de stadse natuur, uitbundige bomen, vogels en fris groen. Bij de individuele begeleiding is het mogelijk om te starten vanaf een willekeurige startplaats binnen de gemeente Amersfoort.

Groepscursus voor bedrijven

Voor elk bedrijf is het fijn als ze gezonde werknemers heeft. Gezonde werknemers presteren meer en zijn bovendien minder vaak afwezig. Het bedrijf levert een grotere productie en is minder geld kwijt aan bijvoorbeeld ziektekosten. Geld besteden aan het sportieve welzijn van uw werknemers is een gezonde investering.

Het is erg motiverend en goed voor de teamgeest om samen te trainen naar een loopevenement. Dit hoeft niet direct een grote wedstrijd of marathon te zijn. Gezamenlijk starten in een plaatselijke recreatieloop of fun run is al zeer bevredigend, veel goedkoper, minstens even effectief en bovendien kunnen gezinsleden, vrienden en kennissen dan makkelijker toejuichen en aanmoedigen.

In een traject op maat kunnen uw werknemers onder begeleiding werken aan hun conditie. Bovendien zal hun psychisch welzijn er ook door verbeteren. Natuurlijk is het leuk als de baas zelf ook meeloopt. Een goede conditie vooraf is geen vereiste. Iedereen mag en kan meedoen op zijn eigen niveau. De trainingen zullen zeer afwisselend zijn. Plezier en sociale omgang met elkaar zijn belangrijke pijlers van de trainingen. Een geschikte locatie zal in de buurt van uw bedrijf uitgezocht worden.

Natuurlijk wordt er elke training een degelijke warming up en cool down verzorgd. Tevens is er aandacht voor de techniek. En hoewel hardlopen best een blessuregevoelige sport is, zal er vanwege de rustige opbouw van het loopprogramma en blessurepreventie weinig kans zijn op overbelasting.